(4 porcje)
450g okonia nilowego
oliwa z oliwek
2 łyżki masła
3 gałązki tymianku
sól
300g soczewicy
30g marchewki
30g selera
250g świeżego szpinaku
1 mała cebulka
opakowanie pomidorków koktajlowych
POMIDORKI KOKTAJLOWE: Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki → Ułóż na papierze do pieczenia, skrop oliwą z oliwek i przypraw solą, piecz przez 1,5h w 130 st. C.
SOCZEWICA: Marchewkę i selera obierz, pokrój w drobną kostkę → Soczewicę gotuj w osolonej wodzie około 20 minut, 5 minut przed końcem gotowania dodaj marchewkę i selera.
SZPINAK: Cebulkę do szpinaku pokrój w bardzo cienkie piórka → Szpinak umyj i wysusz → Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez chwilę cebulkę, dodaj szpinak, przypraw solą i smaż około 30 sekund, mieszając.
OKOŃ: Okonia pokrój w mniejsze kawałki → Rybę smaż na rozgrzanej patelni, aby się zarumieniła od spodu, przypraw solą → Kiedy przewrócisz okonia na drugą stronę dodaj na patelnię tymianek i masło, kiedy się stopi, polewaj nim rybę.
oliwa z oliwek
2 łyżki masła
3 gałązki tymianku
sól
300g soczewicy
30g marchewki
30g selera
250g świeżego szpinaku
1 mała cebulka
opakowanie pomidorków koktajlowych
POMIDORKI KOKTAJLOWE: Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki → Ułóż na papierze do pieczenia, skrop oliwą z oliwek i przypraw solą, piecz przez 1,5h w 130 st. C.
SOCZEWICA: Marchewkę i selera obierz, pokrój w drobną kostkę → Soczewicę gotuj w osolonej wodzie około 20 minut, 5 minut przed końcem gotowania dodaj marchewkę i selera.
SZPINAK: Cebulkę do szpinaku pokrój w bardzo cienkie piórka → Szpinak umyj i wysusz → Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez chwilę cebulkę, dodaj szpinak, przypraw solą i smaż około 30 sekund, mieszając.
OKOŃ: Okonia pokrój w mniejsze kawałki → Rybę smaż na rozgrzanej patelni, aby się zarumieniła od spodu, przypraw solą → Kiedy przewrócisz okonia na drugą stronę dodaj na patelnię tymianek i masło, kiedy się stopi, polewaj nim rybę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz